Loading Trainingen

« Alle trainingen

  • This training has passed.

Omgaan met boosheid en agressie – Advocatuur

25 juni : 09:30 - 16:30

| €475

Inhoud

In contact met uw cliënten, of wederpartij, kan het voorkomen dat u als advocaat verbale agressie tegenkomt.

Niet iedere vorm van agressie is hetzelfde. Om adequaat te reageren is het van belang te weten met welke vorm van agressie u te maken heeft. U leert in deze training welke vormen van agressie er zijn en welk gedrag u kunt toepassen of juist beter achterwege kunt laten om de situatie hanteerbaar te houden. Het is namelijk goed om boosheid en persoonlijk gerichte agressie van elkaar te kunnen onderscheiden.

De training richt zich op het voorkomen van, herkennen van en omgaan met boosheid, verbaal agressief, manipulerend en/ of bedreigend gedrag. Deze training is niet gericht op fysiek geweld, wel geven we hiervoor algemene tips vanuit onderzoek, literatuur en ervaringen.

Onderwerpen die we interactief en praktijkgericht met u oefenen en behandelen:

  • achtergronden van agressie en de verschillende vormen van agressief gedrag
  • zelfkennis en zelfsturing als u terecht komt in een situatie onder druk
  • effectieve basishouding om agressie te voorkomen en te de-escaleren
  • interpreteren van non verbaal gedrag van de ander en van jezelf
  • schakelen in communicatieniveaus om aansluiting met de cliënt te bereiken
  • meeveren en begrip tonen op maat
  • grenzen stellen
  • herkennen van ongewenst en onaanvaardbaar gedrag
  • ombuigen of beëindigen van lastige gesprekken

De basis van effectief de-escaleren is, dat u bewust kunt handelen, ook in situaties waarin u zelf onder spanning staat. We besteden op een laagdrempelige manier aandacht aan de bewustwording van signalen die u voelt als er lichte spanning/ irritatie optreedt. U krijgt tips om uw eigen spanning vervolgens te beïnvloeden en deze werkbaar te houden. U kunt dat meteen in de praktijk brengen. Op deze manier kunt u ervoor zorgen dat u in spannende situaties bewust handelt in plaats van dat u wordt meegezogen in de negatieve energie van de ander!

U vergroot uw vaardigheden in het kader van omgaan met agressie en voelt u daardoor beter voorbereid op lastige situaties. U kunt gedrag toepassen om agressie te voorkomen of om te buigen en voelt u daardoor zekerder en meer ontspannen in uw werk. Deze training is heel persoonlijk, u heeft na afloop goed zicht op wat u effectief doet en u krijgt concrete tips om valkuilen te vermijden.

 

Aanpak en werkwijze

Deze interactieve en praktijkgerichte training volgt u in een kleine groep met collega advocaten. De trainer en training acteur zijn zeer ervaren op het gebied van omgaan met agressie. Zij zorgen voor een veilige setting en een ontspannen sfeer, zodat u optimaal kunt leren en oefenen met eigen praktijksituaties. U ontvangt uiteraard ook een praktisch naslagwerkje, dat u er in de praktijk weer eens op na kunt slaan.

 

Opleidingspunten

Voor deze training ontvangt u 6 punten PO, niet juridisch.

Geaccrediteerd door NOvA

 

Interesse in deze training? U kunt zich direct aanmelden via de button onderaan de pagina. Betaling volgt later per factuur.

Gegevens

Datum:
25 juni
Tijd:
09:30 - 16:30
Kosten:
€475
Training Category:
Training Tags:
, , ,

Locatie

Mies en Partners
Baronielaan 86
Breda, 4818RC
Telefoon:
06-51483266