Management/ Leiding Geven


Beste leidinggevende,

Managen en leiding geven kun je vanuit heel veel invalshoeken benaderen. Onze specialisatie is het vergroten van de invloed die u heeft als leider.

Mies & Partners zet u als leidinggevende graag stevig aan het roer van de organisatie. Als leider met charisma. Het doel is een gezonde werksfeer, bevlogen medewerkers en een optimaal bedrijfsresultaat.

De focus ligt daarbij op het creëren van een werkomgeving waarin medewerkers optimaal functioneren, zichzelf ontplooien en eigenaarschap nemen.

U heeft vast gemerkt dat er de laatste jaren andere dingen van leidinggevenden verwacht worden. Sturen op output, in plaats van op input. Loslaten. Vertrouwen geven. Allemaal zinvolle termen, maar hoe breng je het in de praktijk, wat betekent het concreet voor uw vaardigheden en ook overtuiging/ houding? We merken dat veel leidinggevenden zoekende zijn naar een nieuw kompas. En dat is heel begrijpelijk, de wereld om ons heen verandert in snel tempo.

Claudia Mies: ‘Kenmerkend voor de leiders die ik tegenkom en die succesvol zijn, is hun vermogen om een hechte relatie op te bouwen met hun medewerkers, waarin vertrouwen de basis is. Dat vergt ook loslaten of anders vasthouden. Medewerkers groeien en nemen verantwoordelijkheid. Als leider coach je hen hierop. Tegelijkertijd grijpen zij in als het nodig is en geven heel duidelijk hun verwachtingen aan. Die balans tussen duidelijkheid/ sturen en vertrouwen/loslaten is de basis van een gezonde werksfeer. Dat werkt overal, of je nu aan het hoofd staat van een multinational, of je leiding geeft aan een klein team.’

Onze expert trainers ondersteunen u graag bij het concreet maken van deze houding. Wat levert u dat op?

Een duidelijk kompas, zelfkennis en zelfsturing, inzicht in mechanismen om mensen (en resultaten) te laten groeien, het vermogen om echt contact te hebben met medewerkers, hen kunnen coachen, motiveren, confronteren, aanspreken op gedrag, patronen bij medewerkers/ teams die ineffectief zijn doorbreken, rust (want u hoeft het niet allemaal zelf te doen, daar heb je immers zelfstandige professionals voor), kortom meer grip, meer invloed.

Niet iedere leidinggevende is een leider, en niet iedere leider een leidinggevende! Haal het beste uit anderen, begin bij jezelf……Wat is uw uitdaging?

Individuele sessies, in een kleine groep, in company. Op verschillende wijze kunt u werken aan o.a.:

Persoonlijk leiderschap

Leiding geven aan professionals

Effectief communiceren als leidinggevende:

  • Complimenteren en verbeterfeedback, aanspreken op gedrag en houding, smart afspraken maken, slechtnieuws gesprekken voeren, motiverende gespreksvoering, verbinden en sturen, etc.

Voeren van personeelsgesprekken

Competentiemanagement

Talentmanagement

Situationeel leidinggeven

Coachend leidinggeven

Verzuimmanagement

Onder de knop ‘Expertise’ krijgt u een indruk van andere onderwerpen. Spar gewoon eens met ons over wat u tegen komt in de praktijk, waar de pijnpunten liggen en naar welke gewenste situatie u wilt koersen. We denken graag met u mee…..

Speciaal voor management en leidinggevenden

Bekijk hier het actuele aanbod aan trainingen.

Samen met u kijken we naar de meest passende vorm:

Coaching

Training

Teamdagen

Management Development trajecten

Interactieve workshops

Training 1 op 1 met acteur