Referenties


 

Beste lezer, onderstaand tref je een aantal ervaringen van klanten aan. Niet bedoeld om op te scheppen of een rooskleurig beeld te scheppen. Wel handig om een rode draad erin terug te lezen en een gevoel te krijgen over onze aanpak. Daar staan we voor!

Claudia Mies

“Mies & Partners heeft met veel enthousiasme en zorgvuldigheid een maatwerktraining verzorgd voor onze bewindvoerders. Om echt maatwerk te leveren dat aansluit bij de behoefte van onze bewindvoerders heeft Mies & Partners het programma meerdere keren met ons doorgesproken en aangepast.

De samenwerking verliep prettig, effectief en naar volle tevredenheid.

Het resultaat was een leerzame en laagdrempelige training met een combinatie van theorie en praktijk. De nadruk lag daarbij vooral op ‘veel doen’.

Onze bewindvoerders zijn zeer enthousiast over de interactieve training. Zo sloot de theorie goed aan bij de leervragen uit de dagelijkse praktijk. De trainers van Mies & Partners zorgden voor een open sfeer waarin iedereen zonder aarzeling durfde te oefenen met gesimuleerde praktijksituaties. Ook zorgde het enthousiasme van de trainers ervoor dat het energieniveau tot het einde van de dag hoog bleef.

Volgens onze bewindvoerders was de training niet alleen bijzonder leerzaam maar heeft het ook bijgedragen aan een positieve en open sfeer. Onze bewindvoerders hebben de training maar liefst gewaardeerd met het cijfer 9!

Wij bevelen Mies & Partners van harte aan.”

Linda & Marianne

coördinatoren, Obin BV 

De GSBB heeft begin 2017 met al onze bewindvoerders en mentoren/curatoren een intensieve en boeiende trainingsdag gehad over onze omgang met cliënten met psychiatrische ziektebeelden. Na een theoretische introductie hebben we de voor ons lastigste situaties in rollenspellen kunnen uitspelen in diverse workshops, zodat ieder zijn persoonlijke leerervaring kon opdoen. We hebben veel geleerd en (meer nog) ervaren, zoals: respectvol blijven is een krachtige interventie, vertrouw gerust op je eigen gevoel, accepteer van jezelf dat je soms niet méér kunt doen.  

We hebben met één team van ervaren mentoren en curatoren binnen dit onderwerp geoefend met intervisie als methode om ons professionele kompas steeds opnieuw te herijken. We zijn er van overtuigd geraakt dat intervisie voor bewindvoerders en mentoren/curatoren een waardevol instrument is om met elkaar te groeien in onze kunde. Daar gaan we als GSBB zeker verder mee. 

Door de dag samen met  Claudia Mies voor te bereiden hebben we de inhoud van de dag op onze eigen behoeften af kunnen stemmen en ik kan niet anders zeggen dan dat dit uitstekend gelukt is. Het contact met Claudia en met de trainers was plezierig en ontspannen. De dag was interactief en van begin tot eind boeiend. Mijn dank en complimenten voor het team van Mies & Partners.

 

Corno van Renssen, directeur

Gelderse Stichting tot Beheer en Bewindvoering, Arnhem 

Gespreksleider, overleg Raad van Toezicht en GMR Scholengroep Rijk van Nijmegen:

“Voor Stichting Scholengroep Rijk van Nijmegen verzorgde Claudia Mies de gespreksleiding tijdens strategische sessies tussen RvT, bestuurder, directeuren/ rectoren en GMR over actuele onderwerpen.

Claudia verdiept zich grondig in de organisatie, haar context en de actuele vraagstukken die er spelen. Daardoor is ze een stevige gespreksleider en ontstaat er ook echt een dialoog over de geagendeerde onderwerpen. Claudia leidt de groep op een besliste, duidelijke, vriendelijke en speelse wijze naar een resultaat waar alle betrokkenen tevreden over zijn.”

Karin van der Wielen
Lid Raad van Toezicht
i.o.v. Hetsen & Partners

Workshop ‘Spanningsregulatie en Bewust handelen’, voor bewindvoerders

‘Hele prettige en laagdrempelige workshop, waaraan 15 medewerkers van mijn organisatie deelnamen (plenaire start en daarna in 2 subgroepen uiteen). Bewustwording stond centraal. Bekwame workshopleiders en acteurs die het inleven in een casus erg makkelijk maken. We konden de dag erop meteen al dingen in de praktijk brengen. We gaan ons zeker in de toekomst verder oriënteren op het aanbod van Mies & Partners!’

mw. I.A. Boon, bewindvoerder en eigenaar van Stichting Budget, Haarlem

 

Training 1 op 1, bewindvoering

Claudia heeft het talent ervoor te zorgen dat je jezelf op je gemak voelt en creëert daarmee een veilige omgeving om wat dieper in jezelf te duiken. Waar nodig plaatst ze een theoretisch kader ter verduidelijking en geeft ze tips mee om later nog eens naar terug te kijken. Het meeste effect behaalt ze echter doordat ze in staat is om je zelf te laten nadenken en te laten voelen wat er in je eigen diepere laag speelt. Resultaat hiervan is een ontrafeld laagje van je persoonlijkheid en meer zelfkennis om mee te nemen in het werkveld.

Een erg prettige training waar ik nog veel aan zal terugdenken!

Laura Janssen

Rapport Bi Venray

Management Development, Coachend leidinggeven, Transport & Logistiek

“Het was constant learning by doing, dat was voor mij boeiend en erg leerzaam.

Wat ik ook heel bruikbaar vond en echt een eye-opener: de analyse van hoe ik mijn medewerkers aanstuur. Ik zie nu dat ik heel vaak een oplossing zelf gaf. Goed bedoeld om de medewerker te helpen. En het voelt goed als je meteen een antwoord hebt. Maar ik hield ze daardoor ook afhankelijk en klein. Ik weet nu wat ik kan doen om hen te laten groeien en zelfstandig te maken.

Deze jaarlijkse trainingen binnen Management Development houden me fris, gemotiveerd en ik zie uit naar de volgende dag.”

Leidinggevende N. de Jongh

Transport & Logistiek

 

Training 1 op 1 Presenteren, advocatuur

‘Voorafgaand aan een deelname aan een forum wilde ik graag mijn presentatievaardigheden verder ontwikkelen. Ik wilde van mijn spanning af en beter om kunnen gaan met (onverwachte) vragen uit het publiek.

Het resultaat van de coaching: het ging erg goed! Ik ben veel aan het woord geweest en pakte de momenten zodra ik het kon. Ik kreeg veel moeilijk vragen in het forum en kon deze heel goed beantwoorden of doorgeven aan de andere specialisten. Met de spanning ging het ook echt heel goed. Ik kon geen reactie bij mezelf bespeuren, werd niet rood en bleef kalm. De technieken uit de training hebben mij zeker geholpen! Ik wil je daarom hartelijk danken en zal je zeker aanbevelen bij collega’s, wie weet tot een volgende keer!’

mr. S. Mulder, Claassen Advocaten

Pitchtraining, Eneco EET

‘Zeer bedankt voor de inspirerende dag! Jij verbindt op een natuurlijke en zeer prettige wijze mensen met mensen; en mensen met inhoud….

Het gevolg is een gevoel van een veilige omgeving, waardoor iedereen zich bereid stelde om te experimenteren en zijn kwetsbare kant te laten zien. De afwisseling van zelf veel doen en theorie was precies goed.’

J. Guldenmundt

Eneco Energy Trade

Masterclass Cliënten met Psychiatrische ziektebeelden, bewindvoerders

‘Tijdens de Bewindvoerdersdagen bezocht ik de Masterclass, die Gorry en Harry namens jullie bureau verzorgden. Ik wilde nog even laten weten dat ik jullie aanpak heel erg waardeer. Het begon ermee dat verteld werd dat agressie of lastig gedrag niet per definitie een kenmerk is van cliënten met een psychiatrisch ziektebeeld. Het was goed op te merken dat jullie mensen niet in hokjes stoppen….

Verder was het spel van Harry zo levensecht, dat ik gewoon een aantal van mijn eigen cliënten erin herkende. Ik merkte vooral dat het mijn eigen spanning is en mijn houding die in de praktijk voor onrust en escalatie zorgen. Dat was weer even confronterend. Maar de tips die ik heb meegenomen ga ik meteen inzetten. Het was lekker concreet, dus bedankt nogmaals.’

P. Verschuuren

Bewindvoerder

Training On the Job, het Juridisch Loket

“Het ging echt de diepte in, zodat er ook echt iets gebeurd is, maar tegelijkertijd was het heel praktisch.

Omdat wij (de trainster en ik) zo snel tot de kern kwamen, had ik ook ruim voldoende de tijd om hiermee lekker te oefenen, waar zij feedback op kon geven.

Ik kon gelijk al merken dat het met de nieuwe inzichten en de praktische tips goed uit de voeten kon en dat het daadwerkelijk hielp.

Dat geeft een heel lekker en voldaan gevoel!”

Juridisch Medewerker

het Juridisch Loket

Presenteren met impact, trainingssessies 1 op 1

“Ik vond het heel effectief om in deze persoonlijke sessies te werken met de trainer. Ik had al meerdere trainingen Presenteren gehad in mijn loopbaan en toch bleef het lastig om mijn boodschap goed over te brengen. De concrete tips om je publiek echt te bereiken met je verhaal, kort en krachtig te presenteren, zijn heel waardevol gebleken. Het was ook heel ontspannen werken met haar en heel interactief. Het heeft mijn lef en zelfvertrouwen voor een groep heel erg verhoogd. Inspirerend, ontspannen en uitermate zinvolle sessies.”

B. van Eekelen

Manager bedrijfsvoering Transportbedrijf

Omgaan met agressie – module Teamafspraken, het Juridisch Loket

“De training was duidelijk en logisch georganiseerd. De inhoud sluit goed aan op de praktijk. De situaties werden door de acteurs nagespeeld zoals ze zich bij het JL echt zouden kunnen voordoen. Ik vond het prettig om nu bewust stil te staan bij de samenwerking onderling tijdens een agressie voorval. Deze training helpt echt in de praktijk, omdat het nu duidelijker is wat je aan elkaar hebt en wat je van elkaar kunt verwachten. Dit zorgt ervoor dat er een stukje onrust (vanwege het niet voldoen aan verwachtingen bij elkaar) niet meer is. Ik voel me veiliger. De training zet je aan tot nadenken over wat je eigen grenzen zijn. Erg positief. Tempo was prima.”

Juridisch Medewerker

het Juridisch Loket

Training on the Job, bewindvoering

“In de training on the job kon ik op een ontspannen wijze en met zicht voor wie je bent, werken aan professionalisering en zelfontwikkeling.

De trainer Claudia stelde goede vragen en, zoals ook in de oneliner is opgenomen, ze heeft oog voor de persoon.

Vooral dat laatste vind ik erg belangrijk. Ze komt niet zomaar een ‘coaching trucje’ doen.

In vijf woorden: verrijkend en voor herhaling vatbaar!”

Maartje Schreuders

Bewindvoerder en eigenaar bewindvoerderskantoor

Sollicitatie coaching

“Nadat ik samengewerkt heb met Claudia, zie ik duidelijk de toegevoegde waarde in van een coach!

Door de veilige omgeving die ze creëert en haar inlevingsvermogen, kon ik heel makkelijk open communiceren. Met oog voor detail en haar communicatievaardigheden weet Claudia bepaalde punten goed onder woorden te brengen. Hierdoor kwam ze snel tot de kern van mijn verbeterpunten. Ook fijn dat de sterke punten goed belicht werden. Zakelijk en professioneel is ze zeker, maar wel met gevoel voor het menselijke aspect!

En heel fijn: ik kreeg de functie!”

Lise Marie Bom

Beleidsmedewerker Gemeente

Masterclass Effectief communiceren, voor de advocatuur

“Heerlijk die persoonlijke aandacht van de trainer en de acteur. De kleine groep was een pluspunt. Ik vond het prettig om met mijn eigen casuïstiek te oefenen. Ik vond het goed om te horen dat ik een oordeel vrije benadering had van de klant. En de concrete tips maakte dat ik nu veel beter zie wanneer ik kan schakelen in ‘communicatie niveaus’, om te vermijden dat we in cirkeltjes blijven praten. Ik kan nu beter sturen, heb weer meer de regie. Dat is fijn in mijn drukke praktijk. En het voorkomt dat ik me mateloos erger aan bepaalde klanten als ze bellen…..”

Advocaat

Deelnemer aan Masterclass

Dagvoorzitter symposium, HAP Midden- en West Brabant

“Claudia Mies heeft als dagvoorzitter gefungeerd op een door ons georganiseerd symposium. Zij heeft zichzelf bewezen als een zeer vakkundig en integer persoon. Zowel in de voorbereiding als op de dag zelf was de samenwerking met haar erg prettig.

Claudia neemt de tijd om zich goed voor te bereiden, te verdiepen in de doelgroep en  dat geeft een gevoel van vertrouwen om de gegeven opdracht aan haar over te laten. Ze is niet alleen heel punctueel, ervaren en professioneel , maar ook een heel aangename persoonlijkheid, met wie  je heel goed mee kan samenwerken.”

Prisca Rombouts-Dik

Opleidingsfunctionaris Stichting Huisartsenposten West-Brabant

Basistraining Gespreksvaardigheden, het Juridisch Loket

“Zeer praktijkgericht, waarbij echt het gevoel wordt gegeven dat je als cursist de inhoud van de training mede bepaalt. Dat kwam doordat je eigen praktijk leidend was. De werkwijze van de trainer en de acteur zorgt er in elk geval voor dat de deelnamebereidheid vanuit de groep maximaal is. Dat kwam met name doordat ze niet ‘oordeelden over goed/ fout’, maar echt keken naar het effect van wat je deed. Ik heb in korte tijd, door te oefenen, echt veel opgestoken voor mijn komende gesprekken, bedankt!”

Juridisch medewerker

het Juridisch Loket

Presentatie Première Concert, Dutch Ladies Orchestra

“Claudia Mies is een elegante, charmante verschijning. Zij presenteerde het debuutconcert van het Dutch Ladies Orchestra op 25 April 2015 in theater Vleuterweide te Vleuten op zeer aantrekkelijke wijze, waarbij ze respect had voor publiek, uitvoerenden en de sfeer van de avond. Zij betrok iedere aanwezige bij de avond en was als gastvrouw heel betrokken bij elk onderdeel. Van vele aanwezigen kreeg de organisatie veel lof over de keuze van haar als presentator.

Door haar nette verschijning, haar vlotte manier van vertellen en haar kennis van zaken wist ze de avond tot een chique geheel te maken. De organisatie van het Dutch Ladies Orchestra zou haar graag terugzien bij haar komende evenementen. Tevens bevelen wij Claudia als warme, bevlogen en betrokken persoonlijkheid graag bij u aan!”

Dick Hesselink

Dirigent en initiatiefnemer, Dutch Ladies Orchestra

In de afgelopen 10+ jaar, leverde ik/ wij een bijdrage aan training, coaching en gespreksleiding bij o.a. de volgende klanten.

Juridische sector + (beschermings)bewindvoering RST advocaten, Israels Van Kessel Advocaten & Adviseurs, Dit is recht.nl advocaten, Lensen Advocaten, Rischen & Nijhuis, Ross & Woudwijk Advocaten, Van Iersel en Luchtman Advocaten, Wolting & Van Faassen, Aben & Slag Advocaten, Sociaal.nl Schuldsanering BV, Kienhuis Hovink, Het Geldloket, Het Juridisch Loket (Hoofdkantoor en alle vestigingen in het land), Europees Consumenten Centrum, Schreuders & Schreuders, Eurobudgetbeheer, Heckers Bewindvoerders, Verhees Bewindvoering, Koning Bewindvoering, Equalis Bewindvoering BV, Bewindvoering Oosterhout, Branchevereniging PBI, Stratech, OBIN, KION Budgetzorg, Gelderse Stichting tot Beheer en Bewindvoering ter bescherming van meerderjarigen, BIGG Bewindvoering, KMD Bewindvoering, Pactus Bewindvoering, SBRU Bewindvoering, Sofiad, Kredietbank Limburg, Rapport Bewindvoering Venray, GGN Bewindvoering, Alpha Bewind, Travanet, Stichting Budgethulp, St. Omega Beheer, Bureau Inkomens Beheer, De Kant-Vissers, Palier, Ressortsparket Amsterdam, Rechtbank Rotterdam, Rechtbank Utrecht. 

Overheid Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid/BRZO Academie, Ministerie van Defensie, Ministerie Binnenlandse Zaken, Rijkswaterstaat, provincie Noord-Brabant, gemeenten Amsterdam, Goes,  Drechtsteden, Breda, Cranendonck, Heerlen, Gemeentelijke Dienst Belastingen Amsterdam.

Medische sector Erasmus Medisch Centrum Rotterdam, LUMC Leids Universitair Medisch Centrum, Psychiatrische Ziekenhuizen w.o. Parnassia, Nij Smellinghe Leeuwarden, Huisartsenpraktijk Prelude (Alphen a/d Rijn), St. Huisartenspost West Brabant, St. Antoniusziekenhuis Nieuwegein.

Productie- en dienstensector, logisitiek en transport Den Hartogh, New Port, Stolt-Nielsen, DRV Belastingadviseurs en accountants, De Mandemakersgroep, Bouwend Nederland, Perspect, diverse Hoogheemraadschappen, zoals De Dommel, Schieland & Krimpenerwaard, Regge & Dinkel, Brabantse Delta, Mooiland, Scholengroep Rijk van Nijmegen, Essent, Eneco, RoyalHaskoning DHV.

In samenwerking met o.a.: Bureau Hetsen & Visschers, Hetsen & Partners, Venturn en Induna