Loading Trainingen

« Alle trainingen

  • This training has passed.

Omgaan met cliënten met psychiatrische ziektebeelden – Bewindvoerders

18 november 2022 : 09:00 - 17:30

| €495

Inhoud

Als beschermingsbewindvoerder en ook als bewindvoerder WSNP heeft u waarschijnlijk ook cliënten, die met een psychiatrisch ziektebeeld te maken hebben. Dat ziektebeeld kan heel divers zijn en verschillende uitingsvormen aannemen. Hoe krijgt u een goede aansluiting met hen? Hoe voorkomt u miscommunicatie? Hoe lukt het om uw doelen in het bewind te behalen en de cliënt mee te krijgen?

Het is niet zo dat cliënten met psychiatrische ziektebeelden per definitie lastig gedrag of zelfs agressie vertonen. Wel is er in de communicatie vaak eerder kans op ruis. En vanuit ruis in communicatie staat vaak de relatie onder druk.

In deze interactieve en praktijkgerichte training krijgt u inzicht in de hoofdkenmerken van gedrag van cliënten waarbij mogelijk sprake is van een psychiatrisch ziektebeeld. Hierbij wordt onderscheid gemaakt in:

  • Personen die problemen hebben in relaties tot anderen: ‘persoonlijkheidsstoornissen’. Denk aan mensen met narcistische, borderline of antisociale problematiek.
  • Personen die in de war zijn: achterdochtig, psychotisch, etc.
  • Een restcategorie, hieronder vallen bijvoorbeeld mensen met ADHD of een autistische stoornis, personen met een niet aangeboren hersenletsel, verstandelijk beperkten.

U krijgt naast de inhoudelijke informatie van de trainer ook handvatten hoe je het beste kunt omgaan met grensoverschrijdend gedrag van hen.

U bent zich daarbij bewust van uw eigen houding en gedrag, het fysieke territorium, etc. Met specifieke oefeningen krijgt u zicht op welk gedrag van de ander u triggert en u leert wat u kunt doen om dan de spanning werkbaar te houden en de aansluiting met de cliënt te behouden.

Dit oefent u met een professioneel training acteur, de nadruk ligt hierbij op wat werkt en wat werkt er zeker niet. Deze module gaat dus verder dan alleen kennisvergaring: u oefent ook hoe u effectief kunt omgaan met deze cliënten.

U weet welke basishouding en gesprekstechnieken belangrijk zijn en past deze toe. U voelt zich in de dagelijkse praktijk zekerder als u te maken krijgt met klanten met grensoverschrijdend gedrag t.g.v. psychiatrische ziektebeelden.

Aanpak en werkwijze

Deze module wordt verzorgd door een expert trainer op het gebied van omgaan met personen met psychiatrische ziektebeelden. Zij heeft veel ervaring met het opleiden van professionals op dit gebied. Ook de training acteur, die in de middag aansluit, heeft veel ervaring met deze doelgroep.

U ontvangt een handige reader tijdens de training.

PE Punten

Voor deze training ontvangt u 8 PE punten.

Geaccrediteerd door Bureau WSNP en HORUS.

 

Interesse in deze training? U kunt zich direct aanmelden via de button onder aan deze pagina. Betaling volgt later per factuur.

 

Heeft u een vraag over deze training?

Neem contact op >

 

Gegevens

Datum:
18 november 2022
Tijd:
09:00 - 17:30
Kosten:
€495
Training Category:
Training Tags:
, , , ,

Locatie

Mies en Partners
Baronielaan 86
Breda, 4818RC
Telefoon:
06-51483266