Loading Trainingen

« Alle trainingen

  • This training has passed.

Omgaan met Laaggeletterdheid bij Cliënten-Bewindvoerders ONLINE

9 december 2022 : 09:00 - 30 december 2022 : 09:00

| €475

In Nederland hebben 2,5 miljoen mensen van 16 jaar en ouder moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Vaak hebben zij ook moeite met digitale vaardigheden. Dat staat gelijk aan 18%, dus ongeveer 1 op de 6 mensen in Nederland. Daarvan hebben bijna 1,8 miljoen mensen tussen de 16 en 65 jaar moeite met taal en/of rekenen. Meer dan de helft van deze groep is autochtoon.
In de populatie van cliënten binnen Bewindvoering ligt dit percentage hoger.

Slecht of niet kunnen lezen en schrijven levert veel problemen in communicatie op, ook binnen bewindvoering. Dat heb je als bewindvoerder in je eigen praktijk vast ook regelmatig gemerkt: waarom belt de cliënt mij nu alweer hierover, dat staat toch duidelijk in de email; waarom krijg ik die stukken nou niet toegestuurd van deze cliënt, ik heb daar al zo vaak om verzocht, etc.!

Programma van deze training:
1) Informatie over laaggeletterdheid: wat is het, hoe vaak komt het voor, bij welke bevolkingsgroepen, etc.

2) Nagaan van zogenoemde sleutelmomenten in jouw dienstverlening: wanneer hebben deze cliënten mogelijk moeite om info tot zich te nemen?
3) Het herkennen van signalen van laaggeletterdheid bij cliënten
4) Het op een veilige manier bespreekbaar maken van laaggeletterdheid bij de cliënt teneinde de werkrelatie werkbaar te maken
5) Omgaan met gevoelens van schaamte bij de cliënt
6) Communiceren met cliënten met laaggeletterdheid: hoe dan wel?! Inclusief duidelijk communiceren, normaliseren en terugvraagmethode
7) Kanalen om cliënten op weg te helpen naar het zoeken van hulp en ontwikkeling van hun geletterdheid

Deze training wordt gegeven door een experttrainer. Zij heeft zelf veel ervaring met het trainen van dit onderwerp. Cindy kan daarbij ook gedrag laten zien en oefeningen faciliteren. Op een leuke en interactieve manier wordt jouw kennis en inzicht verhoogd. Met haar kan je jouw eigen praktijksituaties simuleren. Je gaat naar huis met een hele andere kijk op jouw cliënten en met hele concrete handvatten om de communicatie met cliënten die laaggeletterd zijn sterk te verbeteren!

Je ontvangt voorafgaand aan de training een schriftelijke intake en als afterbite ontvang je een beknopte handout.

De training vindt online plaats op 2 dagdelen. Dat worden in overleg vastgesteld.

De training vindt in 2022 online plaats gedurende twee dagdelen en levert je 8 PE Punten op. De kosten zijn 475,- Euro (BTW tarief is 0%, i.v.m. onze CRKBO certificering). De groepsgrootte is maximaal 8 bewindvoerders.
Voor deze training ontvang je 8 PE Punten, geaccrediteerd door Bureau WSNP en HORUS.

Ook te boeken in company (en fysiek) op andere data!

Interesse in deze training? U kunt zich direct aanmelden via de button onderaan deze pagina. Betaling volgt later per factuur.
Heeft u een vraag over deze training?
Neem contact op >

Gegevens

Begin:
9 december 2022 : 09:00
Einde:
30 december 2022 : 09:00
Kosten:
€475
Training Category:
Training Tags:
, , ,

Locatie

Mies en Partners
Baronielaan 86
Breda, 4818RC
Telefoon:
06-51483266