Coaching volgens methodiek Byron Katie bij Mies & Partners


The Work, een methodiek ontwikkeld door Byron Katie kan veel helderheid en opluchting opleveren als je last hebt van gedachten en overtuigingen, die verdriet en lijden veroorzaken. Vaak is een gebeurtenis, zoals negatieve feedback van je leidinggevende, een afwijzing van een vriend, niet de oorzaak van jouw lijden, maar zijn het vooral de gedachtes die je hierover hebt uit het verleden of de toekomst, die je dwars zitten. Je maakt er een eigen verhaal of film van, met vaak behoorlijk wat drama erin….. Als je bijvoorbeeld boos bent op iemand, als je vindt dat je onrechtvaardig behandeld wordt door iemand, als je verdrietig bent door wat anderen tegen je zeggen: do The Work!

Met de 4 vragen van Byron Katie onderzoek je een gedachte of overtuiging. Heel simpel en heel effectief!

Is het waar? Antwoord met ja of nee…..

Kan je absoluut weten dat het waar is? Antwoord met ja of nee….

Hoe reageer je, wat gebeurt er als je in de gedachte gelooft?

Wie zou je zijn zonder de gedachte? Keer de gedachte om…

Als je deze methodiek regelmatig toepast en je gedachten onderzoekt, ontdek je dat de waarheid vaak heel anders is dan je denkt en ook veel minder pijnlijk. Je gaat leven vanuit de waarheid en je kunt herkennen als je gedachten de bocht uitvliegen. In het begin is het fijn om deze methodiek onder begeleiding van een coach eigen te maken. Zeker ook omdat een coach verdiepende vragen kan stellen, die bij deze 4 vragen horen. Wij helpen je daar heel graag mee! No nonsense, praktisch en een echte eye-opener.

Lees ook eens haar boeken, of bekijk voorbeelden van sessies met Byron Katie op internet.