Loading Trainingen

« Alle trainingen

  • This training has passed.

Spanningsregulatie en bewust handelen – Advocatuur

9 september : 13:00 - 17:00

| €375

Inhoud

Het contact dat je hebt met je cliënten wordt door hoge mate beïnvloed door hoe jij jezelf als gesprekspartner opstelt en gedraagt…..

Is er aansluiting, kan je de ander beïnvloeden en het gesprek leiden, lukt het je goed om met emoties van de ander om te gaan, kan je persoonlijk gerichte agressie begrenzen, lukt het je om een lastige situatie te de-escaleren?

Op het moment dat een gesprek minder prettig verloopt, doordat de ander je bijvoorbeeld onder druk zet, boos is, agressief wordt, jij jezelf machteloos of geïrriteerd voelt, etc. , verhoogt dat meteen je eigen spanning! En wat gebeurt er als de spanning bij jezelf oploopt: juist,….. het denkvermogen neemt af. Gespreksvaardigheden die je doorgaans in rust kunt inzetten om een situatie te de-escaleren, smelten als sneeuw voor de zon. Voor je het weet, ga je zelf in de verdediging, in de aanval, of klap je dicht. Je hebt minder invloed op het gesprek en situaties kunnen escaleren.

Spanning is op zich helemaal niet slecht: werkbare spanning helpt je zelfs om adequaat op te treden. Vervelend wordt het, als je signalen van je lichaam over het hoofd ziet en wanneer je de spanning die ontstaat niet kunt beïnvloeden. Veel professionals zijn zo druk met de inhoud bezig, in het hoofd, dat signalen van spanning en stress niet bewust worden waargenomen.

Interessanter is het voor je om tijdens een lastig gesprek jouw eigen spanning zodanig te kunnen beïnvloeden dat deze werkbaar wordt. Op die manier kan je helder blijven denken en kan je bewust kiezen wat je doet in het gesprek. Je wordt niet meegezogen in de negatieve energie van de ander, noch neemt de spanning een loopje met jou.

Tijdens deze workshop krijg je kennis over wat spanning met je lijf doet en hoe je spanning kunt herkennen. Je ontdekt waar bij jou de ‘dashbord lampjes’ van spanning zitten, als er een lichte vorm van spanning ontstaat. Als je jezelf hiervan bewust bent, kan je voorkomen dat de spanning te hoog oploopt. Je krijgt concrete tips hoe je jouw lichaam en geest kunt inzetten om spanning werkbaar te houden. Tijdens de workshop kun je deze tips meteen toepassen en ontdekken wat er voor jou werkt.

Spanning en stress zijn op dit moment de belangrijkste redenen voor uitval op het werk. Wees anders dan anderen en ga spanning en stress bewust te lijf! Hier heb je zelf baat bij en voorkom je uitval, lichamelijke en mentale klachten. Je cliënt heeft er ook baat bij, want gesprekken verlopen rustiger.

Aanpak en werkwijze

Deze training is interactief en praktijkgericht! De trainer werkt samen met een professioneel trainingsacteur. Beiden zijn deskundig op het onderwerp en hebben ruime ervaring met het opleiden van bewindvoerders. Hun dagelijkse praktijk staat in voorbeelden en oefeningen steeds centraal. Deelnemers oefenen met vaardigheden en houding. Het gaat niet om goed of fout, maar om het effect dat je behaalt in het contact met de ander.

U ontvangt relevant materiaal in beknopte vorm tijdens de training.

Opleidingspunten

Voor deze workshop ontvangt u 4 punten PO, niet juridisch.

Geaccrediteerd door NOvA.

Gegevens

Datum:
9 september
Tijd:
13:00 - 17:00
Kosten:
€375
Training Category:
Training Tags:
, , ,

Locatie

Mies en Partners
Baronielaan 86
Breda, 4818RC
Telefoon:
06-51483266