Loading Trainingen

« Alle trainingen

  • This training has passed.

Masterclass Omgaan met cliënten met psychiatrische ziektebeelden – Advocatuur

4 november 2022 : 13:00 - 17:00

| €375

Inhoud

Deze Masterclass is met name bedoeld voor advocaten die te maken hebben met cliënten met psychiatrische ziektebeelden. Dat ziektebeeld kan heel divers zijn en verschillende uitingsvormen aannemen. Wat is een effectieve houding in contact met hen? Hoe krijgt u aansluiting en voorkomt u miscommunicatie? U de-escaleert u het gesprek met hen, als de gemoederen hoog oplopen?

In deze interactieve en praktijkgerichte Masterclass krijgt u inzicht in de hoofdkenmerken van grensoverschrijdend gedrag van cliënten waarbij mogelijk sprake is van een psychiatrisch ziektebeeld. Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen:

  • Personen die problemen hebben in relaties tot anderen: ‘persoonlijkheidsstoornissen’. Denk aan mensen met narcistische, borderline of antisociale problematiek.
  • Personen die in de war zijn: achterdochtig, psychotisch, etc.
  • Een restcategorie, hieronder vallen bijvoorbeeld mensen met ADHD of een autistische stoornis, personen met een niet aangeboren hersenletsel, verstandelijk beperkten.

 

Aanpak en werkwijze

U krijgt naast de inhoudelijke informatie van de trainer ook handvatten hoe je het beste kunt omgaan met grensoverschrijdend gedrag van hen. U bent zich daarbij bewust van uw eigen houding en gedrag, het fysieke territorium, etc. Dit oefent u met een professioneel training acteur, de nadruk ligt hierbij op wat werkt en wat werkt er zeker niet. Deze module gaat dus verder dan alleen kennisvergaring: u oefent ook hoe u effectief kunt omgaan met deze cliënten.

U weet welke basishouding en gesprekstechnieken belangrijk zijn en past deze toe. U voelt zich in de dagelijkse praktijk zekerder als u te maken krijgt met klanten met grensoverschrijdend gedrag t.g.v. psychiatrische ziektebeelden.

Deze module wordt verzorgd door een expert trainer op het gebied van omgaan met personen met psychiatrische ziektebeelden. Zij heeft veel ervaring met het opleiden van professionals op dit gebied. Ook de training acteur heeft veel ervaring met deze doelgroep.

U ontvangt een handige reader tijdens de training.

 

Opleidingspunten

Voor deze masterclass ontvangt u 4 punten PO, niet juridisch.

Geaccrediteerd door NOvA.

 

 

Interesse in deze training? U kunt zich direct aanmelden via de button onderaan deze pagina. Betaling volgt later per factuur.

Gegevens

Datum:
4 november 2022
Tijd:
13:00 - 17:00
Kosten:
€375
Training Category:
Training Tags:
, , , ,

Locatie

Mies en Partners
Baronielaan 86
Breda, 4818RC
Telefoon:
06-51483266