Workshops Agressiewijzer van start voor alle vestgingen van het Juridisch Loket


In 2017 zijn Claudia en Deniz vanuit Mies & Partners actief betrokken geweest bij het samenstellen van een Agressiewijzer voor het Juridisch Loket. Opgesteld voor en door medewerkers in een integrale aanpak.

Het onderwerp omgaan met boosheid en agressie staat al jaren prominent op de agenda van deze organisatie. Met het aanscherpen van de visie (Emotie mag, agressie niet!) en het opstellen van een praktische wijzer, krijgen alle medewerkers heel duidelijk in beeld wat ze kunnen doen aan preventie, tijdens een incident en ook wat er na afloop wordt gedaan.

Eerste reacties van medewerkers: het is prettig dat we nu 1 lijn kunnen trekken, doordat we situaties nu objectief inschatten. We stellen duidelijke grenzen aan agressie en weten nu ook goed wanneer we klanten nog een kans geven gedrag aan te passen, en wanneer we de dienstverlening beëindigen.

Inmiddels zijn we ook gestart met de bijbehorende workshops, die Deniz, Emile en Gabrielle namens Mies & Partners verzorgen voor alle medewerkers van het JL. De workshops vinden plaats in het team op de eigen vestiging. Naast het herkennen van groen, oranje en rood gedrag aan de hand van filmpjes gaan we samen aan de slag om teamafspraken te maken en een simulatie te doen op de werkvloer.

Erg leuk om te doen en ook om te zien hoe medewerkers betrokken zijn om samen een goede werksfeer voor henzelf en klanten te creëren!