Geslaagde dag bij GSBB in Arnhem!


Hier zien jullie het team van trainers en trainingsacteurs van Mies & Partners klaar voor de start om invulling te geven aan een gevarieerd programma voor 30 bewindvoerders, mentoren en curatoren van GSBB. En dit is wat we van hen terugkregen:

De GSBB heeft begin 2017 met al onze 30 bewindvoerders en mentoren/curatoren een intensieve en boeiende trainingsdag gehad over de omgang met cliënten met psychiatrische ziektebeelden. Na een theoretische introductie hebben we de voor ons lastigste situaties in rollenspellen kunnen uitspelen, zodat ieder zijn persoonlijke leerervaring kon opdoen. We hebben veel geleerd en (meer nog) ervaren, zoals: respectvol blijven is een krachtige interventie, vertrouw gerust op je eigen gevoel, accepteer van jezelf dat je soms niet méér kunt doen.

Tijdens de dag hebben we met één team van ervaren mentoren en curatoren ook geoefend met intervisie als methode om ons professionele kompas steeds opnieuw te herijken. We zijn er van overtuigd geraakt dat intervisie voor bewindvoerders en mentoren/curatoren een waardevol instrument is om met elkaar te groeien in onze kunde. Daar gaan we als GSBB zeker verder mee.

Door de dag samen met  Claudia Mies voor te bereiden hebben we de inhoud van de dag op onze eigen behoeften af kunnen stemmen en ik kan niet anders zeggen dan dat dit uitstekend gelukt is. Het contact met Claudia en met de trainers was plezierig en ontspannen. De dag was interactief en van begin tot eind boeiend. Mijn dank en complimenten voor het team van Mies & Partners.

Corno van Renssen

Gelderse Stichting tot Beheer en Bewindvoering, Arnhem